? Kadim Hikmet Akademisi | Haberler | AKADEMİMİZİN 2019-20YILI BİRİNCİ DÖNEMİ TAMAMLANDI
HESABIM
G?R?? YAP

Ho?geldiniz! Hesab?n?za buradan giri? yapabilirsiniz.



ya da
YENİ HESAP OLUŞTUR

Bilgilerinizi girerek yeni bir hesap edinebilirsiniz.



2019-20 Akademik yılının ilk dönemi bitti, iki haftalık ara tatilimiz başladı.


2019 Ekim ayı itibariyle başladığımız 2019-20 akademik yılımızın ilk dönemini geride bıraktık. 17 hafta süren ilk dönem programımızda Felsefe seminerleri kapsamında öncelikle Oğuz Haşlakoğlu Hocamızın rehberliğinde Platon'un Devlet eserini okuduk. 8 saatlik bu seminer serisinin ardından Felsefe seminerlerine Prof. Dr. Muhittin Macit hocamız eşliğinde İbn Sina'nın Metafizik'ini okuyarak devam ettik. Bu dönemin sonuna kadar birinci sınıflarla Metafizik eserinin birinci makalesini okuduk. İkinci sınıflarla ise beşinci makaleyi bitirdik. 


Doç. Dr. Ferruh Özpilavcı hocamız ile beraber İsaguci ve Şemsiyye eserleri üzerinden Mantık okuduk, bu kitapları okumaya yeni dönemde de devam edeceğiz. 


Birinci sınıf öğrencilerimiz Prof. Dr. M. Cüneyt Kaya Hocamızla beraber Farabi'nin İhsâu'l Ulûm, Medinetü'l Fazıla ve Kitabü'l Mille eserleri ile Gazzalî'nin el-Munkız eserini okudular.


Cevdet Yaşaroğlu Hocamız ile beraber okuduğumuz İbnü'l Arabi'nin Füsusu'l Hikem eserinde birinci sınıflarla Nuh a.s. fassına, ikinci sınıflarla ise Süleyman a.s. Fassına geldik. 


Prof. Dr. Asım Cüneyd Köksal Hocamızla beraber Fıkıh Usulü ve Kelam dersi alan ikinci sınıf öğrencilerimiz ise Teftâzâni'nun Şerhu'l Akaid'i ile Gazzalî'nin Mustasfa eserlerini okudular. 


Yeni dönemde programımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Tüm öğrencilerimize ve hocalarımıza güzel bir dinlenme dönemi ve çalışmalarında kolaylıklar diliyoruz. 

ÇOK OKUNANLAR

  • AKADEMİ 2019-20 AÇILIŞ VE SERTİFİKA TÖRENİ

    Dönemin açılış programında mezun öğrencilerimizin sertifika törenini de ger ...

  • İLK TUR MÜLAKATA ÇAĞRILAN ADAYLARIN LİSTESİ

    Başvurular 27 Eylül tarihine kadar açıktır. İlan, mülakatların ilk turuna i ...

  • İLK TUR MÜLAKATLARIN SONUÇLARI BELLİ OLDU!

    21-22 Eylül tarihinde düzenlenen ilk tur mülakatlarımızın sonuçları doğrult ...

  • AKADEMİMİZİN 2019-20 YILI İKİNCİ DÖNEMİ BAŞLADI

    2019-20 Akademik yılının ikinci dönemi bu hafta başladı.