? Kadim Hikmet Akademisi | Haberler | SEMİNERLERİMİZE AİT ÖRNEK VİDEOLAR
HESABIM
G?R?? YAP

Ho?geldiniz! Hesab?n?za buradan giri? yapabilirsiniz.



ya da
YENİ HESAP OLUŞTUR

Bilgilerinizi girerek yeni bir hesap edinebilirsiniz.



Geçen Seneki Akademi Seminerlerimizden Örnek Videoları Paylaşıyoruz

Kadim Hikmet Akademi'sinde klasik metin okumaları 2017 Ekim ayında başladı ve Akademimiz bu sene ikinci dönem öğrencilerini kabul edecek.

Geçen sene yoğun bir şekilde süren programımız oldukça verimli geçti. Her bir ders video kaydına alındı ve öğrencilerimizin tekrar izlemek istediği durumlarda paylaşılmak üzere saklandı.

Seminerlere ilişkin videoları yalnızca öğrencilerimizle paylaşıyoruz ancak bu sene Akademi'ye başvuracak adaylara bir fikir vermesi açısından bu seminerlere ait bazı videoları buradan paylaşmak istedik. Umarız ki bu sene klasik metinlerle tanışmak isteyen yeni öğrencilerimizle yine verimli bir yıl geçiririz. Başvurulara az bir zaman kaldı, ilgililer bu videoları izleyerek programımıza dair fikir edinebilirler. 



Felsefe Seminerlerimiz İbn Sina Metafizik okumaları ile başlamıştı. Felsefe seminerlerinin 2.si olan bu videoyu sizlerle paylaşıyoruz. 






Mantık seminerlerimiz İsaguci okumaları ile başladı ve Şemsiyye ile karşılaştırmalı bir okuma yaparak devam etti. Bu seminer ikinci Mantık seminerimiz. 





Tasavvuf seminerlerimizde Ibn Arabi'nin Füsusu'l Hikem adlı eserini okuduk. Paylaştığımız seminer bu okumalara dair yaptığımız 2. buluşmaya ait. 






İslam Düşüncesine Giriş seminerlerimizde okuduğumuz Fârâbi'nin Ihsâ, Ârâ ve Mille eserlerinden Ârâ'ya ilişkin seminerlerimizden birini paylaşıyoruz.





Kelam dersinde Sabûni'nin Maturidiyye Akâidi isimli eserini okurken ilgili başka eserlere de değinerek yaptığımız bir okumayı paylaşıyoruz. 





ÇOK OKUNANLAR

  • AKADEMİ 2019-20 AÇILIŞ VE SERTİFİKA TÖRENİ

    Dönemin açılış programında mezun öğrencilerimizin sertifika törenini de ger ...

  • İLK TUR MÜLAKATA ÇAĞRILAN ADAYLARIN LİSTESİ

    Başvurular 27 Eylül tarihine kadar açıktır. İlan, mülakatların ilk turuna i ...

  • İLK TUR MÜLAKATLARIN SONUÇLARI BELLİ OLDU!

    21-22 Eylül tarihinde düzenlenen ilk tur mülakatlarımızın sonuçları doğrult ...

  • LİTERA KİTAP SON ÇIKANLAR

    Litera Yayıncılık'ın Şubat ayı eserleri